منو

روانشناسی

روش برخورد با مادرشوهر

 روانشناسی

یکی از مسائلی که عروس­ها با آن روبرو میشوند و به مشکلی عمده برای اکثر آنها بدل میشود، ارتباطشان با مادر شوهرشان است. اما باید بدانید که برقراری رابطه با مادر شوهر آنقدرها هم که فکر میکنید کار سختی نیست. اگر بتوانید به او نشان دهید که دوستش دارید و به او احترام میگذارید کار تمام است؛ همیشه این نکته را مد نظر داشته باشید که احترام گذاشتن به دیگران، نوعی احترام گذاشتن به خودتان است. با احترام گذاشتن به مادر شوهر نیز در واقع احترام خودتان را حفظ کرده­اید و جایگاه همسرتان را نیز ارتقا داده­اید.

واقعیت این است که در فرهنگ ما چنان رابطه میان عروس و مادرشوهر شکرآب است که این رابطه تبدیل به یک کلیشه شده است. اینکه عمق این مساله در جامعه ما چقدر است، جدا؛ ولی قسمت بزرگی از جامعه با آن درگیر است. اما در صورتی که شیوه درست رفتار با خانواده شوهرتان را یاد بگیرید، بسیاری از این تعارضات که نتیجه تفاوت فرهنگی میان خانواده­هاست قابل پشت­سر گذاشتن است. در این نوشته مطالبی را به شما یاد­آور میشویم که میتواند به بهبود رابطه شما با مادر هسرتان کمک کند.

همه چیز برمیگردد به انتخاب اول شما، انتخاب همسرتان. زیرا همه این مسائلی که پیش می­آید بعد از ازدواج با همسرتان است، پس باید در انتخاب همسر خود دقیق باشید. زن و شوهر باید حد و حدود مشخصی در زندگی مشترکشان داشته باشند و کسی از خانواده هر دو طرف نباید بتواند از آنها عبور کند. در واقع باید  توانایی حفظ این خط و مرزها را داشته باشند و هر کدام به نوبه خود اجازه ندهند خانواده­هایشان از این مرزها بگذرند. در این مورد خاص، شوهر شما باید ضمن حفظ احترام مادر خود، باید بتواند جلوی دخالت او در زندگی و حریم زندگی شما را بگیرد، یعنی به حدی از بلوغ رسیده باشد که حین رویارویی با مشکلات، کنترل خود را حفظ کند و سپس راه حل مشکل را بیابد. این چنین مردی میتواند توازن میان زندگی خود با شما و خانواده­اش را حفظ کند.

همیشه سعی در بهبود رابطه با همسرتان داشته باشید. اینکه مادر همسرتان چگونه رفتار میکند را نباید به پای همسرتان بنویسید. هرچند که رابطه عمیق مادر و فرزندی میان همسرتان و مادرش برقرار است، اما این دلیل نمیشود که همسرتان را به خاطر مادرش سرزنش کنید. اگر مشکل یا ناراحتی پیش آمد با همسرتان در مورد آن صحبت کنید و به دور از متهم کردن او، از او بخواهید در حل آن به شما کمک کند و راهنماییتان کند. در واقع شما باید از همسرتان بخواهید که ضمن حفظ احترام خانواده­اش، برای آنها روشن کند که نباید در زندگی شخصی شما دخالت کنند و نیاز است که حدود زندگی شما را رعایت کنند.

خبرچینی بسیار زیان­بار است و به راحتی رابطه میان عروس و مادرشوهر را تخریب میکند. همانطور که گفته شد بهتر است در صورتی که از مساله­ای ناراحت هستید آن را با شوهرتان در میان بگذارید و با او صحبت کنید، اما مهم تر از آن این است که اگر همسرتان فردی است که مسائل بین خودتان را به راحتی با مادرش در میان میگذارد و گفته­های شما را به او مننقل میکند، پس بهتر است زیاد در مورد رفتارهای مادرش و اینکه چقدر ناراحت­کننده هستند صحبت نکنید؛ البته ضمن همین کار، از او بخواهید که نباید همه چیز را به این راحتی با مادرش در میان بگذارد و بعضی چیزها باید فقط بین شما بمانند. اما گار هیچ کدام از اینها جواب نداد میتوانید از مشاوره یک روانشناس استفاده کنید.

هدیه دادن میتواند معجزه کند. میتوانید جملات محبت­آمیز برای مادر شوهرتان بنویسید و در مناسبت­ها هدیه­ای برای او در نظر بگیرید. در جملاتتان، واژه­های خیلی رسمی و خشک به کار نبرید و سعی کنید طوری صحبت کنید که سرشار از صمیمیت باشد. میتوانید در مناسبت­هایی مانند روز تولد یا روز مادر، به او هدیه بدهید و صمیمیت را افزایش دهید. فکر نکنید که باید چیز گرانقیمتی بگیرید، یک چیز با کیفیت و تمیز کفایت میکند و قطعا باعث لذت او خواهد شد.

گاهی مادرشوهر­ها به خاطر مشکلات یا خاطرات تلخی که در گذشته داشته­اند، نه تنها در ارتباط با عروس خود، بلکه در ارتباطات کلی­شان هم دچار مشکل هستند و رفتارهای نادرست از خود بروز میدهند، حتی گاهی به نظر میرسد که عمدا کاری میکند که شما را اذیت کند. در این شرایط، آرام باشید و قبل از تصمیم­گیری از خود بپرسید که آیا واقعا قصد او اذیت کردن شماست؟ آیا مشکل رفتار من است؟ آیا من در حال آزار او هستم؟ با پاسخ به این سوالات میتوانید مشخص کنید که آیا شما کنترل زندگی خود را در دست دارید یا نه. اما اگر احساس میکنید که زندگیتان از کنترل شما خارج است و مدیریت آن با شما نیست، سراغ یک روانشناس بروید.

نباید اجازه بدهید که همسرتان به مادرش بی­احترامی کند، حتی اگر تصمیم گرفته باشید با خانواده او قطع رابطه کنید. از او بخواهید که کماکان رابطه اش با خانواده مخصوصا مادرش حفظ کند و وظایف خود در قبال مادرش را ادا کند. این کار علاوه بر اینکه از لحاظ دینی امری پسندیده است،  به فرزندان خود شما یاد خواهد داد که احترام به والدین در هر شرایطی از اوجب واجبات است.

به این نکات توجه داشته باشید:

  • از کلیشه­ها دوری کنید و از همان ابتدای زندگی مشترک، تفکر مثبتی در رابطه با مادر همسرتان داشته باشید. همین تفکر را به او نیز منتقل کنید.
  • باید بدانید میان دو خانواده چه تفاوت­هایی از لحاظ فرهنگی وجود دارد و سعی کنید روی حساسیت­ها پا نگذارید.
  • به مادر همسر خود، حتی بیشتر از مادر خود احترام بگذارید. ضمن حفظ حریم­ها، احترام و صمیمیت را افزایش دهید.
  • هیچگاه نزد مادرشوهرتان از خواهرشوهرتان بدگویی نکنید. مادر است دیگر، دوست دارد دخترش از همه سرتر باشد.
  • اجازه دهید مادرشوهرتان در نگهداری از فرزندتان به شما کمک کند. اگر خواست کمی او را لوس کند زیاد سخت نگیرید.
  • رابطه شما باید برپایه احترام باشد. اصل بزرگتر کوچکتر را در نظر داشته باشید و پیش قدم شوید.
  • شوهر شما، فرزند مادرشوهر شماست. یک مادر که تمام عمرش را روی فرزندش گذاشته است حتما روی فرزندش حساسیت دارد.
  • اگر مادرشوهر خواست شما را نصیحت کند، سریع حالت تدافعی نگیرید و به نصیحتهایش گوش کنید.
  • یاد بگیرید که از کنار بعضی حرف­ها عبور کنید، بعضی وقت­ها لازم است.
  • فرزندان شما به عمو و عمه هم نیاز دارند. این فرصت را از آنها دریغ نکنید.
  • مادرشوهرتان که شوهرتان را برای سال­ها در کنار خود داشته ممکن است به شما که اکنون او را در اختیار دارید حسادت کند. در حضور او، با درآغوش گرفتن یا بوسیدن، حسادتش را تحریک نکنید.
  • اگر بحث خانوادگی میان خانواده همسرتان پیش آمد، به هیچ وجه دخالت نکنید و از اظهار نظر خودداری کنید.
  • به خانواده همسرتان سر بزنید و اگر نشد، تلفنی احوالشان را بپرسید.
  • هیچگاه مانع این نشوید که همسرتان تنهایی به خانواده­اش سر بزند.
  • مواظب باشید در ابتدا چه کار میکنید، ممکن است بعد از مدتی تبدیل به عادت شود و همه آنها را به عنوان وظیفه شما در نظر بگیرند.
  • اگر شما را با عروس دیگر مقایسه کردند، اعتماد به نفس خود را حفظ کنید و به خود باور داشته باشید. نیازی نیست حتما پاسخی بدهید.
  • فکر نکنید هیچگاه اشتباه نمیکنید،  گاهی به درون خود هم نگاه کنید و این احتمال را در نظر بگیرید که شاید حق با دیگران است.
  • اما اگر بعد از این گفته­ها هنوز هم احساس میکنید مشکلی دارید، حتما با مشاور و روانشاس صحبت کنید.

 

کلیدواژه ها : مادرشوهر ، مادرشوهر بد ذات ، مادر شوهر حسود ، مادرشوهر پرتوقع ، مادرشوهر عزیزم ، مادرشوهر خوب ، رفتار با مادر شوهر حسود ، نحوه برخورد با مادرشوهر حسود ، ارتباط با مادرشوهر ، مادرشوهر بد تینت ، مادرشوهر حسود من 

مطالب جالب

مطالب دیدنی

منتخب سردبیر